ак
Як повідомляє телеграм-канал Авангард, так званий Офіс простих рішень і результатів під головуванням Міхеїла Саакашвілі вирішив продовжити справу сумнозвісних Тимофія Милованова та Галини Третьякової і відібрати у вас залишки трудових прав. Цим Офісом був підготовлений законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність". Його метою є знищення трудових прав та гарантій в Україні. Що ж пропонується?
- На підприємствах, де працює до 250 осіб встановлюється так званий "договірний режим трудових відносин" - це означає, що у вашому трудовому договорі може бути прописано БУДЬ-ЩО. А за статистикою, на таких підприємствах працює більше 70% найманих працівників в Україні.
- Ваша зарплата, режим роботи, кількість днів відпустки тощо будуть регулюватися лише шляхом домовленості між вами та роботодавцем. Цікаво, чи зможемо ми нав`язати вигідні для українських працівників в індивідуальному договорі з Ахметовим, Пінчуком, Медведчуком чи іншим олігархом?
- Профспілки, фактично, усуваються від впливу на сферу праці. У захисті своїх прав найманого працівника лишають наодинці з роботодавцем, за спиною якого стоять великі статки, величезний апарат впливу та контролю.
"Показово, - підкреслюється у повідомленні, - що наші можновладці, що обожествляють західні моделі демократії, діють кардинально протилежним чином і під виглядом "стимулювання бізнесу" влаштовують неоліберальний радянський союз. А сам Саакашвілі, який хизується на кожному кроці дружбою з Президентом США Джо Байденом, забуває, що Байден неодноразово підкреслював роль та значення профспілок, а також сприяв прийняттю законів, що будуть посилювати трудові права. Минулого року Милованов та Третьякова вже отримали рішучу відповідь на свої ініціативи щодо урізання трудових прав - Україною прокотилися протести, не залишилися осторонь і впливові міжнародні інституції, які дали зрозуміти, що в цивілізованому світі не раді державі, яка не поважає трудові права".
Федерація профспілок України заявила рішуче НІ! - "трудовим ініціативам" від Саакашвілі. У зв'язку з цим було розміщено низку матеріалів на офіційному веб-порталі ФПУ. З ними можна ознайомиться тут: https://bit.ly/2QlouYA, https://bit.ly/3mHY7rU, https://bit.ly/3mBvZGM
Федерація профспілок України