170108039 3844991425608644 1501822041035973217 1

На початку квітня побачила світ книга заступника голови Федерації профспілок України Володимира Саєнка. Робота «Кому заважають профспілки, і що з цим робити» присвячена історії конфлікту влади та профспілкового руху в Україні та пошуку шляхів соціального діалогу.

У книзі Володимир Саєнко аналізує передумови та історію боротьби державної машини з профспілками, розповідає про тих, хто розпалив цю ворожнечу, а також досліджує світовий досвід вирішення конфлікту і шляхи порозуміння та цивілізованої співпраці держави і профспілок на благо країни.

«Профспілкова діяльність є життєво важливою в усіх країнах. Коли ви вчергове почуєте слова «совкова або корумпована ФПУ», знайте, звідки в цих тез «ноги ростуть». Мета зрозуміла: начепивши ярликів на ФПУ, нав’язати громадськості своє власне бачення», – говорить автор книги. – «Робота на благо країни – це робота у діалозі, між усіма соціальними партнерами. Діалозі на благо країни та кожного її жителя, а не в інтересах кланово-олігархічних груп».

Днями книгу поштою отримають Голови  Всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань.

Всі бажаючі можуть отримати її, надіславши заявку на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.