Без названия

На Урядовому порталі за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-proponuye-deregulyuvati-trudovi-vidnosini 14 квітня 2021 розміщено інформацію про те, що Уряд України підтримав проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції        трудових відносин».

СПО об’єднань профспілок не було залучене до розгляду цього питання і попередньо не могло ознайомитися з порядком денним засіданням Уряду, на обговорювався законопроект.

Голова СПО Григорій Осовий відповідно до статей 5, 6, 13, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» звернувся із запитом на інформацію до Секретаріату Кабінету Міністрів України з проханням у п’ятиденний термін надати СПО об’єднань профспілок інформацію щодо:

-         порядків денних засідань Уряду України у період з 12 до 14 квітня 2021 року;

-         протокольного рішення засідання Уряду України щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції        трудових відносин».

У разі прийняття такого рішення Урядом поінформувати:

-         про причини незалучення СПО об’єднань профспілок до розгляду проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» на засіданні Уряду;

-       про інформування членів Уряду під час розгляду цього питання на засіданні Уряду про позицію СПО об’єднань профспілок, викладену у Зверненні керівників національних репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок – суб’єктів Генеральної угоди на 2019-2021 рр. щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин» (лист від 06.04.2021 № 01-12/262-СПО), який, зокрема, містив обґрунтовані вимоги до членів Уряду не підтримувати вищевказаний законопроєкт та привести його у відповідність до Конституції України та норм міжнародного права.

Отримана від Секретаріату Кабінету Міністрів України інформація буде доведена до членів СПО об’єднань профспілок для прийняття рішення щодо подальших дій на захист законних інтересів працівників.

Прес-центр ФПУ