1579265898 uchitel

На прохання профільного Комітету  Верховної Ради України в ЦК Профспілки працівників освіти і науки України розглянуто проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» (щодо відновлення конституційних прав працівників закладів загальної середньої освіти, яким призначено пенсію за віком)», реєстраційний № 5365 від 12.04.2021, розроблений народними депутатами України М.Я. Заблоцьким, В.О. Вагнєр та іншими, й спрямував до Комітету звернення, в якому йдеться про необхідність його підтримки та схвалення Комітетом, оскільки зазначені в ньому зміни до закону «Про повну загальну середню освіту» збігаються з позицією Профспілки.

Зазначеним законопроектом передбачено скасування норми статті 22 закону  «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, трудових договорів строком від 1 до 3 років.

Передбачається також виключення з Прикінцевих та перехідних положень закону «Про повну загальну середню освіту» норм пункту 3, якими було зобов’язано засновників та керівників закладів загальної середньої освіти припинити безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, з одночасним укладенням з ними з 1 липня 2020 року трудових договорів строком на один рік.

Законопроектом передбачено, що засновники закладів загальної середньої освіти, керівники закладів загальної середньої освіти до 1 червня 2021 року мають відновити (укласти) безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які отримують пенсію за віком, з якими вони були припинені за цих підстав.

З цього приводу ЦК Профспілки звернувся також до територіальних організацій Профспілки з проханням провести належну роботу з народними депутатами України від відповідних територіальних округів щодо підтримки зазначеного законопроекту, спрямувати звернення до профільного Комітету, а також до керівників фракцій та груп політичних партій у Верховній Раді України і безпосередньо народним депутатам України щодо невідкладного його розгляду та підтримки. 


Завантажити документ pdtrimka-zakonoproektu-5365.pdf [203,83 Kb][311] Завантажити Переглянути документ онлайн