1578925987 bez nazvanija

Керівництво профспілки «Об'єднані шахтарі Америки» (UMWA) оголосило, що підтримує політику президента Байдена щодо зеленої енергії в обмін на надійну перехідну стратегію. Профспілка сподівається, що її члени підтримають цей крок як спосіб переходу до нових робочих місць, повідомляє NBC News. Побоюючись подальших регулятивних норм з боку адміністрації Байдена, UMWA просить Конгрес США інвестувати в галузь на навчання та нові робочі місця в секторах відновлюваної енергії для шахтарів, звільнених з-за змін в галузі.

До профспілки приєднався голова сенатського комітету з енергетики та природних ресурсів сенатор Джо Манчин. Прогресисти в Конгресі чинять тиск на Байдена, якому належить важкий вибір між переходом на більш чисті джерела енергії та збереженням робочих місць в застарілих галузях енергетики, таких як видобуток вугілля. З 2012 року кількість робочих місць в вуглевидобутку скоротилося вдвічі, в тому числі з причини боротьби між компаніями, що працюють на викопному паливі, і орієнтованими на більш «зелену» енергетику активістами і політиками.

Також UMWA просить Конгрес і адміністрацію Байдена інвестувати в технології, які зроблять вугілля чистішим, щоб допомогти зберегти галузь. В інфраструктурному плані Байдена, вартістю 2 трлн доларів, запропоновані масштабні інвестиції в екологічно чисту енергію, таку як вітряна, сонячна та інші поновлювані джерела енергії. Щоб допомогти працівникам, зайнятим в індустрії викопного палива, перейти на нові робочі місця, в план включені також мільярдні програми для найму робітників вугільної, нафтової і газової галузей, що втратили роботу.

Федерація профспілок України

Джерело:  https://bit.ly/2PkW54I