1608390356 jelektrojenergija

Постановою КМУ від 24.03.2021 № 238 до 01 травня 2021 року продовжено дію фіксованого єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн /кВт-год. У різних  ЗМІ  опублікована інформація, що з 01 травня ц.р. можуть суттєво підвищитися тарифи на електроенергію для побутових споживачів, які витрачають понад 300-500 кВт/год в місяць – до 3,40 грн/кВт-год.  У разі прийняття такого рішення, усі власники електроопалення потраплять до цієї категорії.

Захищаючи побутових споживачів від зростання тарифів на електроенергію, Київська міськпрофрада звернулася до Прем’єр-міністра України наголосивши, що в ситуації, коли Україна та Київ спільними зусиллями держави, профспілок і роботодавців борються з пандемію коронавірусу COVID-19, коли в країні діють обмежувальні заходи, маємо ситуацію із зростанням заборгованості із виплати заробітної плати, збільшення кількості безробітних, зупинки, ліквідації та реорганізації низки підприємств, будь-яке підвищення тарифів є категорично неприпустимим.

Відділ соціально-економічних відносин та соціального діалогу  Київміскпрофради