22 4 5
Відбулося чергове засідання Президії Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України, на якому терком розглянув питання про подальші дії стосовно підвищення заробітної плати шахтарям. 

Як відомо, 6 квітня 2021 року Дніпропетровська територіальна організація Укрвуглепрофспілки провела акцію протесту трудового колективу ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» біля адміністративної будівлі підприємства. Головна вимога - підняття окладів та тарифних ставок працівникам ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».
За результатами акції були проведені зустрічі представників Профспілки з генеральними директором ДТЕК Енерго і керівництвом ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». На якому було прийнято рішення про підвищення з 1 квітня 2021 року тарифних ставок і посадових окладів на 10%. Кошти на це підвищення в розмірі понад 577 млн. грн. передбачені в річному Фонді заробітної плати відповідних підприємств.

Слід відзначити , що на попередній зустрічі 26 березня 2021 року представників Профспілки з керівництвом дирекції з видобутку ДТЕК Енерго було досягнення домовленості про підвищення тарифних ставок / посадових окладів з 1.04.2021г. Також було визначено проведення чергової зустрічі у другому кварталі 2021 року, на якій з урахуванням ситуації з обсягами виробництва електроенергії на вугільних ТЕС і розрахунків по її реалізації буде додатково розглянуто можливість виконання вимог Профспілки щодо підвищення соціальних гарантій шахтарям.

У зв’язку з вищевикладеним на засіданні Президії теркому було прийнято рішення про ініціювання проведення наступної зустрічі з керівництвом «ДТЕК Енерго» в м. Павлограді в середині травня, а в разі невиконання вимог Профспілки в подальшому з послабленням ситуації з пандемією провести відповідну акцію протесту біля будівлі ДТЕК в м. Києві.

Також зазначається, що питання підвищення шахтарських зарплат постійно порушується під час проведення колдоговірної кампанії. Тому, терком вимагаэ, щоб до Колективного договору в обов'язковому порядку було включено вимогу про зростання посадових окладів на рівень не менше зростання державних соціальних стандартів. Також терком наполягає на виконанні вимоги Колдоговору про приведення середньої заробітної плати працівників «Павлоградвугілля» до рівня збільшення в 1,9 рази по відношенню до середньої заробітної плати працівників по промисловості в Дніпропетровській області. При цьому необхідно враховувати і рівень середньої заробітної плати працівників галузі та середньої заробітної плати працівників промисловості по Україні.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України