Гушпіт 270421

Голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт взяла участь у засіданні колегії департаменту соціальної політики облдержадміністрації. Серед інших питань порядку денного вона привернула увагу учасників засідання до такої проблеми як загроза погіршення соціального обслуговування населення.

Адже в результаті змін в адміністративно-територіальному устрої області кількість районів, а відповідно і державних адміністрацій значно зменшилася. Штатна чисельність їх підрозділів з питань соціального захисту населення, служб у справах дітей та центрів соціальних служб скоротилася.

Окрім цього в колишніх центрах районів новоствореними територіальними громадами не всюди збережені територіальні центри соціального обслуговування вразливих категорій населення.

Все це створює загрози погіршення соціального захисту людей, зокрема тих, хто його найбільше потребує.

Водночас постала інша дотична проблема – працевлаштування працівників згаданих служб, які вивільняються. А це переважно люди з великим досвідом роботи у соціальній сфері.

Ніна Гушпіт ознайомила присутніх на засіданні із змістом відповіді Міністерства соціальної політики України на звернення ЦК профспілки працівників державних установ з цих питань до Уряду. В ній зазначається, що міністерство вживає заходів щодо збереження на районному рівні штатної чисельності підрозділів з питань соц.захисту населення та служб у справах дітей на період до утворення відповідних територіальних органів Національної соціальної сервісної служби України як центрального органу виконавчої влади, що забезпечуватиме реалізацію державної політики та контроль за дотриманням законодавства у цій сфері.

 

Івано-Франківська обласна організація профспілки

працівників державних установ України