picture 2

Напередодні Першотравневих  свят відбулось нагородження переможців обласного конкурсу на кращий колективний договір серед підприємств, установ та організацій Запорізької області.

 В урочистому заході взяли участь заступник голови Запорізької облдержадміністрації Руслан Шиханов, голова Запорізької ради обласної федерації роботодавців Олександр Головко, голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій Каплій, голови галузевих профспілок Алла Малигіна, Ганна Федорченко, Ірина Бальченко, Олена Бойко.

         - Цей конкурс проводиться серед підприємств, організацій та установ нашої області з метою підвищення ефективності колективно-договірного регулювання взаємодії профспілкових організацій і роботодавців, а також розповсюдження найкращого досвіду цієї роботи. Багато років конкурс проводився безпосередньо обласною радою профспілок. З 2018 року його статус було підвищено і нині найкращі колективні договори визначаються за участі представників обласної федерації роботодавців та Запорізької обласної державної адміністрації, - наголосив Руслан Шиханов.

Критеріями визначення переможців конкурсу є забезпечення позитивної динаміки щодо: продуктивної зайнятості працівників; рівня заробітної плати; рівня охорони праці та санітарно-побутових умов; професійної конкурентоспроможності працівників; збереження чисельності працюючих та створення нових робочих місць; впровадження інноваційних технологій; соціального розвитку підприємства та соціального захисту працюючих.

 - Ми добре пам’ятаємо, що бізнес зводиться до трьох понять – персонал, продукція та прибуток. Люди завжди на першому місці, бо саме від них залежить якість продукції та розміри прибутку. І сьогодні в залі присутні ті, хто добре зрозумів цю істину. Сучасний колективний договір це ознака соціально відповідального роботодавця, який не лише дотримується норм закону, а й дбає про добробут працівників, - прокоментував важливість колективного договору Віталій Каплій.  

picture 16

Рішенням організаційного комітету з проведення конкурсу на кращий колективний договір переможцями за 2020 рік визнані такі підприємства, установи та організації Запорізького регіону: 

  • публічне акціонерне товариство «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь»; 
  • приватне акціонерне товариство «Запоріжвогнетрив»;  
  • приватне акціонерне товариство «Запоріжкокс»; 
  • комунальне підприємство «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів»; 
  • комунальне підприємство «Чисте місто Приморськ» Приморської міської ради; 
  • комунальне підприємство «Центр досугу «Промінь» Енергодарської міської ради; 
  • загальноосвітня школа I-III ступенів №4 Енергодарської міської ради;  
  • комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Мелітопольської міської ради; 
  • комунальний заклад «Запорізький  академічний обласний театр юного глядача» Запорізької обласної ради; 
  • виконавчий комітет Кам’янсько - Дніпровської міської ради. 

- Колективний договір це міст, що з’єднує роботодавців та працівників. І важливо, що в останні роки колективні договори значно покращилися. Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні ми бачимо, що низка підприємств значну увагу приділяє питанням охороні праці, соціальної підтримки працівників та їх сімей. І всі ці питання відображені у Ваших колективних договорах і є тією основою, що поєднує роботодавця, працівників та підприємство, - зазначив  у своєму звернені до переможців Олександр Головко.

picture 1

Запорізька обласна рада профспілок