28 01

В м. Дніпро відбулося засідання Президії Центральної ради Профспілки металургів і гірників України. Відкрив засідання голова ПМГУ О.Рябко. У своєму виступі він висвітив декілька питань, серед яких були інформація щодо скликання V пленуму Центральної ради ПМГУ та обговорення складу представників ПМГУ в раді Федерації металургів України та Профспілки металургів і гірників України. Нагадаємо, що ця Рада була утворена 19 березня п.р. з метою посилення соціального діалогу з роботодавцями у вирішенні питань підвищення заробітних плат на підприємствах гірничо-металургійної галузі в 2021 році. 

Також Президія розглянула низку питань по напрямкам роботи Профспілки та Центральної ради. З доповідями виступили перший заступник Голови Профспілки В.Гавриленко, начальник фінансового відділу Є.Кондратьєва, провідний фахівець В.Капалін. Заступник голови ПМГУ Б.Оверковський та головний правовий інспектор праці О.Зубець проінформували присутніх про законодавчі ініціативи Уряду та народних депутатів щодо реформування трудового законодавства та оптимізації діяльності ФСС з тимчасової втрати працездатності. 

Крім того, згідно з порядком денним, члени Президії схвалили підсумки конкурсу «Інформація. Знання. Дія» на краще висвітлення діяльності ПМГУ та її організаційних ланок у 2020 році, затвердили Положення про проведення конкурсів відеороликів «Профспілка - очима молоді» та постів у соціальній мережі. 

З усіх питань порядку денного Пленуму були прийняті відповідні постанови.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Профспілка металургів і гірників України