3 5

З 23 по 25 квітня на базі санаторія «Роща» проходив семінар на тему «Креативні підходи до подолання кризових явищ в профспілковій організації», організований Молодіжною радою ОПХО для активної профспілкової молоді Харківської області. Обговорюючи формат майбутнього семінару, члени Молодіжної ради одноголосно підтримали пропозицію запросити в черговий раз викладачів «Навчально-методичного центру» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, так як методика подачі матеріалу, актуальність лекцій і практичні завдання, пропоновані фахівцями чернігівського центру не тільки ефективні в щоденній роботі, а й завжди викликають непідробний інтерес у аудиторії. У семінарі брали участь молоді представники обласних профспілкових організацій, члени Молодіжної ради ОПХО, голови молодіжних рад великих промислових підприємств м.Харкова та Харківської області.

Мальовнича природа та чисте повітря створили неповторний колорит - всі три дні навчання пройшли продуктивно і в теплій атмосфері – чого, напевно, не сталося б в задушливому мегаполісі. Ніщо не відволікало свідомість від оповідання тренерів - ні шум автомобілів, ні крики перехожих, ні дзвінки по телефону. Головним «козирем» тренінгу, безсумнівно, стали тренера - підковані в своїй справі, з грамотною мовою - їх манера викладання захопила слухачів, буквально з перших миттєвостей. Через максимум 5 хвилин аудиторія перетворилася в єдиний згуртований колектив однодумців, об'єднаних однією ідеєю - вдихнути в профспілкову життя свіжий подих. При цьому у кожного учасника був свій неповторний погляд на нагальні проблеми, що дуже цінно, і тренінг представляв собою не монотонну, нудну і байдужу згоду суб'єкта з думкою більшості або з поглядом тренерів, навпаки - активна дискусія, відстоювання власної точки зору, товариські командні завдання, спрямовані на пошук креативних рішень щодо звичних питань створювали високий градус занять що, безумовно, пішло тільки на благо всьому молодіжному активу. По суті - заняття сприяли залученню нашого індивідуального творчого підходу.

Амплітуда побудови робочого графіка також сприяла продуктивності тренінгу - об'ємні завдання, які вимагали надзвичайної концентрації моральних сил, змінювалися дружнім кава-брейком. Обговорюючи і підбиваючи підсумки тренінгу учасники виділили для себе провідні аспекти профспілкової роботи, та усвідомили, що в реаліях 21 століття профспілковий рух залишається досить актуальним, так як він покликаний відповідати на сучасні злободенні проблеми, які не змінюються століттями - дотримання нормованого робочого графіка, своєчасна виплата заробітної плати, гідна праця та охорона  праці трудящих. Тренінг зарядив порцією натхнення та енергії для того, щоб проводити ефективну роботу в первинних профспілкових організаціях з молоддю. Також тренінг допоміг розібратися з цілісним баченням і розумінням самої ідеї профспілок, її важливості, а також переосмислення майбутньої концепції профспілкової діяльності.

Молодіжна рада ОПХО висловлює величезну вдячність керівництву і Виконкому Об'єднання профспілок Харківської області, головам обласних профспілкових організацій та головам профспілкових комітетів за підтримку та можливість проводити важливі навчальні заходи для профспілкової молоді. Важливо відзначити, що Молодіжна рада отримала повну підтримку і практичну допомогу в організації виїзного семінару від голови ОПХО Тесленко С.А. на всіх етапах підготовки.

 

Роман Артеменко, голова Молодіжної ради ОПХО