А12

Підвищення оплати понаднормової роботи, посилення захисту працівників від звільнення, збільшення часу відпочинку - з цими та іншими вимогами Загальна конфедерація праці Греції (GSEE) проводить масштабний страйк.

 Виконавчий комітет найбільшого в країні профоб'єднання «постановив провести 4 травня 24-годинний загальний загальнонаціональний страйк, щоб« відзначити солідарність робітників і боротьбу за колективні та індивідуальні права трудящих, за мир, охорону здоров'я і безпеку у всьому світі ».

 Акція протесту проходить з 4 по 5 травня. У колективних дейсвтія беруть участь працівники - члени GSEE і Всегрецької федерації залізничників. За даними ЗМІ, поїзди зупинені по всій залізничній мережі країни, включаючи приміські електрички. До протестних дій приєдналися також співробітники грецьких засобів масової інфорамаціі. За рішенням об'єднання журналістів, в страйку беруть участь всі ЗМІ (преса, телебачення, радіо, інтернет-видання) в державному і приватному секторі, а також прес-служб міністерств.

 Наступна масштабна акція протесту відбудеться в Греції 6 травня. На цей день запланована загальний страйк, організований профспілкою державних службовців. До протестних дій долучаться всі транспортники (за винятком водіїв автобусів), крім того, 6 травня буде зупинено рух морських суден.

Федерація профспілок України

 Джерело: https://bit.ly/2RoOnqL