А21

Польська профспілка "Солідарність" рапортує про великий успіх - організації вдалося добитися від влади виплати премій немедичному персоналу лікарень, де лікують пацієнтів, хворих на коронавіруса, повідомляє Radiogdansk.pl.

Після довгих місяців боротьби "ліквідатори пандемії" отримають одноразову виплату у розмірі 1100 євро.

 - Це дуже хороша новина, це наша перемога! З листопада минулого року ми ведемо важкі переговори з Міністерством охорони здоров'я, щоб звичайні співробітники медустанов, які рука в руку працюють з лікарями на благо громадян, змогли отримати заслужений бонус, - не приховує радості голова відділення системи охорони здоров'я профспілки "Солідарність" Марія Охман. - Звичайно, ми просили ввести ці надбавки на регулярній основі, але і сьогоднішній результат нас задовольнив.

Самовідданість доглядальниць, асистентів і допоміжного персоналу лікарень була, нарешті, помічена. По словах Охман, організація виконала величезну роботу, при кожному випадку нагадуючи міністрові з охорона здоров'я Адаму Недзельскому і прем'єр-міністрові Польщі Матеушу Моравецкому про те, що премій в цей складний період гідні не лише лікарі, акушерки або медсестри, але і усі інші, хто працює поряд з ними вже більше року.

- Сьогодні ми побачили перший крок на шляху до зростання зарплат людей у білих халатах. А в середині травня в Сейм буде спрямований законопроект про мінімальну заробітну плату в області охорони здоров'я. Документ передбачає значне зростання окладів медперсоналу, - пояснює Охман. - Дуже хочеться вірити, що все пройде швидко і гладко. Представники деяких медичних спеціальностей зможуть розраховувати на надбавки від 290 до 310 євро в місяць.

Рішення влади про виплату премій прокоментував голова "Солідарності" Петро Дуда. На думку профлидера, відмінною рисою профобъединения є турбота про представників усіх робочих професій, і саме це дозволило добитися успіху.

Федерація профспілок України

Джерело: https://bit.ly/3vQVJT3