20210518 100805 capture

        18 травня 2021 р. відбулося чергове засідання Президії  Київської міськпрофради .

     На порядку денному розглянуто низку важливих питань:

     1. Про наміри Комунальних підприємств «Київпастранс» та «Київський метрополітен» щодо підвищення тарифів на послуги з перевезення  пасажирів у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху.

     2. Про збір підписів щодо петицій проти антипрофспілкових та антинародних законопроектів за реєстр. № № 5371, 5833.

     3. Про стан реконструкції Будинку профспілок по вул.. Хрещатик, 16.

     4. Про практичні застосування стратегії спільного використання майна Київської міськпрофради.

     5. Про оздоровлення та відпочинок дітей влітку 2021 року.

   

      З першого питання порядку денного, заслухавши та обговоривши виступи голови профспілкового комітету рухомого складу КП «Київський метрополітен», керівників членських організацій Київської міськпрофради, члени Президії ухвалили Заяву до Київського міського голови Віталія Кличка, депутатських  фракцій Київради та позафракційних депутатів Київради, в якій:

   - висловили категоричний протест проти підвищення тарифів на проїзд в міському комунальному транспорті;

   - висунули вимоги до міської влади щодо невідкладного погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності та недопущення її виникнення у майбутньому;

   - пошук міською владою шляхів підтримки столичних перевізників не за рахунок громадян, а за кошти бюджету;

   - наголосили, що питання зростання тарифів можливо розглядати лише після здійснення ефективної політики, спрямованої на відповідне зростання рівня всіх соціальних гарантій – заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальних допомог.

     З другого питання порядку денного керівників членських організацій було закликано провести відповідну роботу серед своїх спілчан щодо активізації ними підписів та підтримки електронних петицій на сайті Верховної Ради України проти антипрофспілкових та антинародних законопроектів за реєстр. № № 5371, 5833.

 

Київська міськпрофрада