20210604 134132 2

Децентралізація в Україні, і зокрема на Дніпропетровщині, набирає обертів. Сьогодні у семи районах нашої області вже діють 86 об’єднаних територіальних громад (ОТГ). І переважна більшість з них входять до регіонального відділення Асоціації ОТГ, яка веде активну роботу із вдосконалення системи місцевого самоврядування, розвитку громад та забезпечення потреб їхніх жителів.

У своїй діяльності громади спираються й на підтримку галузевих профспілок на місцях, насамперед, в рамках укладеної між ними 2019 р. спільної Декларації про взаємодію. І ця робота, як зазначалось на нещодавній спільній нараді у Будинку профспілок регіонального відділення Асоціації ОТГ та обласних галузевих профспілок, - дає позитивні результати. Перш за все, що стосується забезпечення життєдіяльності громад і особливо вирішення соціальних питань, та, звичайно, збереження та активізації роботи профорганізацій та ін.

Під час заходу голова відділення Світлана Спажева розповіла про нинішній стан розвитку децентралізації, основні напрями діяльності та проблеми (насамперед, фінансування громад), а також спільні з профспілками шляхи вирішення існуючих питань.

Про конкретну роботу говорили під час зустрічі і голови обкомів профспілок – Зінаїда Бедринець (держустанови) та Анастасія Демідова (комунальники). Голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль висловив подяку керівництву Асоціації за розуміння ролі профспілок та взаємовигідну роботу, а також підтримав пропозицію про спільне проведення Ш обласної Спартакіади ОТГ. Він також виступив з ініціативою організації за безпосередньої підтримки облпрофцентру Фестивалю художньої самодіяльності громад, зазначивши, що, поряд з іншим, профспілки опікуються й цим напрямом та підтримують діяльність в області 69 «народних» та 26 «зразкових» творчих народних колективів.

20210604 134114 1

                                                                  Прес-центр Дніпропетровського

                                                                  облпрофоб’єднання