21832 1u

У першому кварталі 2021 року в Україні суттєво зросла вартість робочої сили. Про це повідомляється на сайті державної служби статистики. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року її ріст  становить 18,2%.

За даними статистичного відомства, найбільше зросла вартість робочої сили у сфері «Охорона здоров’я та надання соціальної допомоги» — на 52,2% та у сфері «Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок» — на 35,8%.

А от промисловість, будівництво та торгівля дещо відстють. Зокрема, вартість робочої сили  у промисловості зросла на 12%, у будівництві – на 9,6%, у торгівлі – на 17,7%, відповідно.

Ще менше зростання спостерігається  в таких галузях, як  «Інформація та телекомунікації», «Фінансова та страхова діяльність», «Освіта», «Професійна, наукова та технічна діяльність» . Зокрема, у сфері «Інформація та телекомунікації» вартість  робочої сили зросла лише  на 20,9%, у сфері «Фінансова та страхова діяльність» — на 11,7%, у сфері «Освіта»  – на 27,9%, у сфері «Професійна, наукова та технічна діяльність» — на 9,2%.

                                                                           За матеріалами інтернет-видань

https://news.finance.ua/ua/news/-/494576/vartist-robochoyi-syly-v-ukrayini-za-rik-zrosla-majzhe-na-20