1590486313 snimok

Гірничо-металургійний комплекс є провідною галуззю Дніпропетровщини. Продукція, яка виробляється на його підприємствах, складає левову частину всієї промислової продукції області.

Сьогодні у ГМК, як і у всієї нашої економіки, накопичились суттєві проблеми. В тому числі, крім виробничих, й чимало соціальних, на що неодноразово звертали увагу як галузева профспілка (зокрема, на нещодавньому пленумі ЦР ПМГУ у Дніпрі), так і Дніпропетровське облпрофоб’єднання.

Тому не випадково, що перша із започаткованих обласною державною адміністрацією зустрічей з бізнесом і галузевими профспілками була присвячена саме діяльності «гарячого цеху».

За участі співголів обласної тристоронньої соціально-економічної ради -  першого заступника голови ОДА Володимира Орлова, керівника Федерації організацій роботодавців Віктора Сергєєва, голови облпрофцентру Віталія Дубіля, представників підприємств відбулася конструктивна розмова, яка стосувалася питань стабілізації роботи важливої галузі економіки, поліпшення інвестиційного клімату, вирішення соціальних проблем (зайнятість, підвищення рівня оплати та охорони праці, соціальні гарантії).

Приділялась також увага реформуванню системи профтехосвіти, з урахуванням вимог часу (зокрема, впровадження дуального навчання) і реальних потреб підприємств.

- Профспілки, - сказав після зустрічі в облдержадміністрації голова облпрофоб’єднання В.Дубіль, - позитивно оцінюють активізацію співпраці  сторін соціального діалогу у справі стабілізації економіки області, і гірничо-металургійній галузі насамперед. Саме це, на нашу думку, є основою забезпечення життєдіяльності Дніпропетровщини і всієї України, наповнення бюджетів і фондів, підвищення життєвого рівня членів профспілок та всього населення. На це, зазначу, спрямовані й наші пропозиції і доповнення до Територіальної угоди, яку незабаром розглянемо зі своїми соціальними партнерами – владою і роботодавцями.

Дніпропетровського облпрофобєднання