узалі засідань 4

Відбулося засідання Закарпатської обласної ради профспілок, на якому розглянуто питання "Про підсумки VIII з'їзду ФПУ і завдання профспілкових організацій області щодо соціально-економічного захисту працюючих".

В інформації голови Закарпатської облпрофради Івана Зелінського було окреслено основні завдання профспілок нашого краю щодо виконання рішень профспілкового з'їзду. Пріоритетним напрямком роботи у взаємовідносинах з органами влади, місцевого самоврядування та роботодавцями є соціальний діалог, практичні дії щодо виконання постанови Президії Закарпатської облпрофради "Про проведення у 2021 році в профорганізаціях області "Року соціального партнерства". Було запропоновано конкретні шляхи співпраці із соціальними партнерами на найближчий час і перспективу.

Профспілковий лідер області також акцентував увагу на шляхах організаційно-фінансового зміцнення профспілок, зростанні їх іміджу в суспільному житті області, участі у протестних акціях, тощо.

Гострими і аргументованими були виступи на засіданні обласної ради профспілок делегатів VIII з'їзду ФПУ - голови Мукачівської районної організації профспілки працівників освіти і науки Юрія Федорчука, експерта з врегулювання соціально-трудових відносин облоргранізації профспілки працівників охорони здоров'я Тіберія Лукача, які порушили важливі питання діяльності і фінансування бюджетних галузей в сучасних умовах, взаємовідносин профспілок з об'єднаними територіальними громадами, яких в нашій області 64. На співпраці профспілок з державними структурами у вирішенні соціальних питань наголосив начальник управління обласної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Закарпатській області Ігор Сегляник.

Усі пропозиції знайшли відображення у постанові Ради, в якій підтримано заходи Стратегії і Програми діяльності Закарпатської обласної ради профспілок, затвердженої XXVI обласною міжспілковою звітно-виборною конференцією, Стратегії діяльності ФПУ на 2021 - 2026 роки, Час дій та якісних змін".

На засіданні Ради прийнято Звернення до народних депутатів України від Закарпатської області щодо недопущення остаточного прийняття  парламентом законопроєкту №3515 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення".

На фото: - виступає голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський;

зелінський рада

- учасники засідання Закарпатської обласної ради профспілок.

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради