ПОЛЬША4 

6 липня, відбулася зустріч керівництва ФПУ з делегацією Всепольського порозуміння профспілок.

Заступник голови ФПУ Володимир Саєнко поінформував голову Всепольського порозуміння профспілок Анджея Радзіковського і голову Міжгалузевої профспілки українських працівників у Польщі Юрія Карягіна про рішення 8-го з’їзду ФПУ та подякував за вітання, яке було донесено до усіх учасників з’їзду.

ПОЛЬША1

У своєму виступі він окреслив основні виклики, що стоять перед ФПУ: неоліберальні реформи законодавства про працю, порушення прав профспілок,  зростання заборгованості з виплати зарплат, низький рівень оплати праці, трудова міграція. Звернув увагу на необхідність напрацювання дієвого мотиваційного механізму залучення українських трудових мігрантів до профспілкового членства та висловив впевненість, що лише об’єднавши зусилля усіх профспілок можна протидіяти неоліберальним реформам, які позбавляють профспілки завойованих ними прав.

ПОЛЬША3

Очільник Всепольського порозуміння профспілок запевнив присутніх, що українські профспілки у своїй боротьбі за права працівників і профспілок завжди можуть розраховувати на підтримку польських профспілок і трудящих.

Прес-центр ФПУ