А7 

       З травня 2021 року Уряд України скасував дію положення про ПСО – спеціальні обов’язки закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК «Нафтогаз» і враховували соціальну функцію теплокомуненерго в процесі надання послуг населенню. У результаті теплопостачальні підприємства змушені купувати газ за ринковими цінами, які стрімко зросли в порівнянні з минулим роком. Так, НАК «Нафтогаз» запропонував фіксовану ціну на тривалий період, але і вона є вищою ніж та, що закладена в тариф. Це призведе до того, що восени в Києві та  українських містах тарифи на гарячу воду та опалення можуть зрости на 30-40%. Наряду з високою ціною на газ, це створює реальну загрозу для початку та проходження опалювального сезону.

       Київська міськпрофрада звернулася до Прем’єр-міністра України                     Шмигаля Д.А. з пропозицією  – на період коливань ринкових цін на природний газ Уряду України опрацювати питання щодо можливості визначення газу, видобутого АТ «Укргазвидобування» (який є частиною групи компаній «Нафтогаз України»), природним газом соціального призначення. Адже його собівартість становить не більше 4000 грн за                       1000 куб. м.

      Це дозволить не лише стабілізувати ситуацію з розрахунками, вчасно і в повному обсязі придбати газ для старту опалювального сезону, але й уникнути підвищення тарифів на гарячу воду та опалення.

Київська міскпрофрада