А9

МКП закликає владу Ємену припинити втручання у діяльність профспілок та повернути майно, яке належить Загальній федерації профспілок Ємену (GFYTU) та було конфісковано.

Уряд також намагається створити підконтрольні собі організації, які називають себе профспілками, намагаючись послабити GFYTU.

«Народ Ємену продовжує страждати в жахливих умовах, коли країна охоплена збройним конфліктом, а пандемія COVID-19 ще більш ускладнює ситуацію. Влада повинна припинити втручатися у справи GFYTU, повернути майно, яке вона забрала у профоб’єднання, та приступити до діалогу та переговорів відповідно до міжнародних стандартів у сфері праці», - заявила генеральний секретар МКП Шаран Барроу.

«Шляхом вирішення проблеми має бути діалог та повага до міжнародного права, а не конфронтація та порушення міжнародних норм», - додала Шаран Барроу.

МКП підтверджує свою підтримку міжнародним ініціативам, спрямованим на припинення війни в Ємені, і закликає сторони конфлікту позитивно відреагувати на заклики та ініціативи до діалогу, миру та вирішення надзвичайної гуманітарної ситуації, що склалася в країні.

 Департамент міжнародних зв'язків Федерації профспілок України