А21У
У 2021 році COVID-19 продовжує серйозно впливати на економіку та ринок праці країн «Групи 7», які стикаються з найгіршими соціальними, медичними й економічними проблемами за останні десятиліття. Це вимагає глобальної єдності перед лихом. Для «Групи 7» 2021 рік – це унікальна можливість відновити ефективність. Для «Бізнесової групи 7» та «Трудової групи 7» це означає забезпечення стійкого та всеохоплюючого відновлення з гідною працею для всіх. Заява відповідає соціальним тристороннім деклараціям «Бізнесової групи 7», «Трудової групи 7» та «Групи 7» 2019 року та відображає наше прагнення посилити соціальний діалог щодо відновлення.
Стійке та всеохоплююче ЕКОНОМІЧНЕ ВІДНОВЛЕННЯ може мати місце лише за умови успішних програм вакцинації, які реалізуються у світі. Отже, «Групі 7» необхідно вирішити як поточну кризу, так і співпрацювати з соціальними партнерами, щоб забезпечити сприятливі політичні механізми створення робочих місць, гідної праці, розвитку професійних навичок та підприємництва.
Щоб втілити це в реальність, «Бізнесова група 7» та «Трудова група 7» закликають «Групу 7» діяти згідно з наступними пріоритетами:
ОСВІТА ТА ПРОФЕСІЙНІ НАВИЧКИ. Швидке впровадження та вдосконалення технологій, прискорене COVID-19, змінює світ праці. Перехід до чистої економіки з нульовими викидами також вимагає нових професійних навичок. Неадекватна перепідготовка та навчання впродовж життя ризикують посилити дефіцит кваліфікації в умовах зростання безробіття. Працевлаштування повинне бути головним напрямком систем освіти та професійної підготовки, забезпечуючи залучення людей до праці та пропонуючи навчання упродовж життя, вдосконалене за участі соціальних партнерів у його розробці та управлінні. Країни «Групи 7» повинні забезпечити більше можливостей для якісного навчання та професійної підготовки впродовж усього життя, в тому числі шляхом державних інвестицій в освіту та професійні навички.
«ЗЕЛЕНІ» РОБОЧІ МІСЦЯ.. Оскільки уряди встановлюють чіткі та амбітні кліматичні цілі напередодні Конференції Сторін 26, слід звернути увагу на декарбонізацію найважливіших секторів, які лежать в основі світової економіки, та сприяння зростанню нових «зелених» секторів. Це створює можливості для створення якісних робочих місць, перекваліфікації, підвищення кваліфікації та підприємництва. Щоб скористатися ними необхідна підтримка «Групи 7», яка забезпечить справедливий перехід працівників від вуглецево містких родів занять та професій до нових, а також необхідні їм навички та соціальний захист.
Активна політика на ринку праці та постійна підтримка під час COVID-19. Створення умов для створення робочих місць, інновацій та підприємництва шляхом просування інклюзивної активної політики на ринку праці допоможе трудящим та бізнесу подолати поточні економічні наслідки COVID-19, а молоді – вийти на ринок праці. Щоб подолати наслідки зростання глобальних випадків та забезпечити довгострокове відновлення, сектори та громади країн «Групи 7», які найбільше постраждали від ізоляції, спричиненої COVID-19, все ще потребуватимуть економічної підтримки.
ВІДДАЛЕНА, ГІБРИДНА ТА ДИСТАНЦІЙНА РОБОТА. COVID-19 збільшив залежність праці від цифрових систем як ніколи раніше та підкреслив вплив нерівного цифрового доступу на трудящих, компанії та підприємців. Щоб просувати нові форми праці, які забезпечують справедливу гнучкість та гідні можливості для більшості працюючих, країнам «Групи 7» потрібно інвестувати в цифрову інфраструктуру та надійне підключення до швидкісного Інтернету, насамперед у сільській місцевості, а також подолати цифрові розбіжності, які існують між домогосподарствами та трудящими. Консультуючись із соціальними партнерами, держави-члени «Групи 7» також повинні започаткувати переговори про робочий час, щоб забезпечити добробут трудящих.
Охорона праці. COVID-19 підкреслив значення громадського здоров’я і необхідність підвищення ​​ролі роботодавців у підтримці здоров’я працівників. Щоб скористатися перевагами для бізнесу, трудящих, громад та економіки, країни «Групи 7» повинні забезпечити більше інвестицій у системи охорони здоров’я, у тому числі активне здоров’я та добробут, а також психічне здоров’я, і ​​визнати важливість забезпечення належного фінансування та доступу для забезпечення соціального захисту.
КОНСТРУКТИВНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ.. Представницькі організації бізнесу та трудящих інформують та координують економічну реакцію на COVID-19 у країнах «Групи 7». Їхня інформація про членство, мережі та комунікації, а також політичні угоди щодо охорони праці, охоплення схем збереження робочих місць, активної політики на ринку праці та професійної підготовки стають рятівним кругом для трудящих і бізнес-лідерів у часи безпрецедентної невизначеності. Держави-члени «Групи 7» повинні підтримувати сильні представницькі організації трудящих та бізнесу на благо формування політики, визнаючи, що працівники та роботодавці користуються свободою об’єднань та колективних переговорів.
Різноманітність та участь на робочих місцях. COVID-19 виявив існуючу нерівність у наших суспільствах, де найбільше постраждали жінки, молодь та працівники з етнічних меншин, непропорційно представлені у секторах.
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГІДНОЇ ПРАЦІ ДЛЯ ВСІХ. магає просування расової справедливості та гендерної рівності на робочих місцях, яке країни «Групи 7» можуть підтримати завдяки сприятливим політичним механізмам та заходам із забезпечення прозорості, а також зробивши рішучу заяву щодо важливості цієї мети.
Відповідальне ведення бізнесу. Взаємозалежність ланцюгів поставок лежить в основі сучасної глобалізованої економіки. Держави-члени «Групи 7» повинні продемонструвати лідерство в активізації зусиль, спрямованих на сприяння впровадженню Керівних принципів ООН та Керівних принципів ОЕСР для багатонаціональних підприємств як урядами, так і бізнесом.