Х

А12 

Красилівський агрегатний завод, що на Хмельниччині, – державне підприємство оборонно-промислового комплексу України, яке входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки України.

Після зняття жорстких карантинних обмежень завод відновив свою діяльність, поступово нарощує виробничі потужності. Наразі на підприємстві працює понад 500 трудівників. Про їхній соціально-економічний захист спільно турбуються адміністрація і профспілкова організація, яку очолює Микола Галиш. Покращуються інфраструктура, виробничі і побутові умови, забезпечено харчування заводчан, вишукуються можливості для підвищення рівня зарплат тощо.

12 липня, відбулася робоча зустріч директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Черешні, Голови Федерації профспілок Хмельницької області Олега Сковороднікова з директором державного підприємства «Красилівський агрегатний завод» Олександром Процюком, працівниками.

Під час зустрічі гості відвідали виробничі цехи та дізналися про особливості виробничого процесу, поспілкувалися з членами трудового колективу, зокрема щодо погашення заборгованості з виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину, яка становить близько 8 мільйонів гривень.

Голова ФП області Олег Сковородніков наголосив, що з метою уникнення соціальної напруги проблему заборгованості необхідно невідкладно розв'язати. ФП області оперативно підготовлено та направлено відповідні листи до Кабміну, Верховної Ради України, ФПУ, народним депутатам України, які представляють Хмельниччину, заступнику Голови і членам правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Завод - стратегічно важливий і для області, і для України.

А13

Він має стабільно працювати, а трудівники - отримувати зароблене вчасно та в повному обсязі. Більше того, мають будуватися нові підприємства, створюватися нові робочі місця - відтак додаткові джерела наповнення бюджетів держави, громад і фондів.

Звертаючись до керівництва і колективу, директор ОЦЗ Сергій Черешня зазначив: «Красилівський завод – це одне із потужних підприємств на теренах нашої області. Завдяки вашій праці забезпечується стабільна робота в оборонній галузі, налагоджено виробництво товарів народного споживання. За останні роки, за сприяння обласної служби зайнятості, укомплектовано майже 50 вакансій».

В результаті робочої зустрічі сторони окреслили шляхи подальшої співпраці, зокрема щодо можливості підготовки кадрів, компенсації єдиного соціального внеску за сприяння Державної служби зайнятості.

Інформаційно-аналітичний відділ ФП області.