А13

20 липня 2021 року голова Профспілки «Машприлад» України Анатолій Кубраченко та його заступник Василь Левченко взяли участь в нараді з керівниками державних підприємств і організацій, що належать до сфери управління Мінекономіки і проводять діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації та метрології.

     Нараду проводили Перший віце-прем’єр  міністр України – Міністр економіки Олексій Любченко та профільний заступник Міністра економіки Сергій Теленик В нараді взяли  участь Держсекретар Мінекономіки Тетяна Галабудська, керівники та спеціалісти ключових департаментів міністерства

 В ході наради обговорено:

- стан  фінансово - господарської діяльності державних підприємств у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології;

- актуальні поточні і проблемні питання діяльності та перспективи розвитку цих підприємств.

Голова Профспілки «Машприлад» Анатолій Кубраченко у своєму виступі проінформував про запровадження підприємствами норм і положень нової Галузевої угоди у сфері технічного регулювання. Він також висловив позицію Профспілки щодо проблем, які пов’язані з недобросовісною конкуренцією приватних підприємств, які отримали дозвіл на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, та вніс пропозиції щодо їх вирішення.  Інша проблема пов’язана з розробкою фінансових планів підприємств та участю в цьому процесі профкомів.

За результатами наради буде підготовлено відповідний протокол, яким буде визначено відповідальних та терміни виконання доручень. Також прийнято рішення проводити такі наради щоквартально.

Профспілка «Машприлад» України