А7

Минулого тижня первинна організація ПМГУ Дніпровского металургійного комбінату провела розширене засідання профспілкового комітету, на якому були присутні перший заступник Голови Центральної Ради ПМГУ В.Гавриленко, заступник Голови Дніпропетровської обласної Ради ПМГУ А.Чайка, Голова ПО ПМГУ «ДКЗ» Л.Халіман.

На засіданні було піднято чимало питань, які стосуються працівників ПАТ «ДМК» і металургії в цілому.

З доповіддю виступив Голова ПО ПМГУ ДМК С. Какуша. Він проінформував присутніх про роботу комбінату, виплату заохочувальних премій до Дня металурга і гірника України, авансу і заробітної плати за липень 2021 року.

Голова комісії охорони праці А.Слюсаренко ознайомив присутніх зі станом охорони праці на комбінаті.

Заступник Голови ПО ПМГУ ДМК з внутрішньопрофспілкової роботи В.Клімов розповів про чисельність первинки та проведені культурно-масові заходи для членів первинної організації.

Заступник Голови ПО ПМГУ ДМК з питань соціально-економічної роботи О.Брехаря в своєму виступі розповів про правову допомогу, надану членам ПМГУ ДМК, та дав інформацію про судові провадження, в яких приймають участь члени профспілки ПМГУ ДМК.

В.Гавриленко проінформував профспілковий актив про наміри Центральної Ради та кроки протидії щодо антинародного законодавства, яке планує впровадити Верховна Рада України.

Його виступ доповнив А.Чайка, який висловив чітку позицію підтримки членів ПО ПМГУ ДМК у перехідному періоді ПАТ «ДМК» та доповів про підписану Угоду про створення соціально-економічної Ради між організацією роботодавців підприємств металургійного комплексу «Союз металургів Дніпропетровської області», Дніпропетровською обласною організацією ПМГУ та Криворізькою міською організацією ПМГУ.

Основна функція Ради - розробка пропозицій, рекомендацій з метою сприяння вирішенню спільних питань соціально - економічного розвитку підприємств гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області, проведення узгоджувальних процедур.

Члени профкому первинки ПМГУ ДМК, прийнявши до уваги інформацію, що була озвучена головами цехових комітетів та комісій, розпочнуть напрацьовувати механізм реагування на звернення членів профспілки та методи реагування на порушення трудового законодавства.

Профспілка металургів і гірників України