image

Виставка «Future of Work», яка проходить в Києві з 22 липня по 1 серпня допомагає дізнатись, чого чекати від ринку праці через 10 років.

Нещодавнє дослідження «Future of Work 2030: як підготуватися до змін в Україні» показало , які зміни чекають на ринок праці найближчим часом

Дослідження вказує, що у наступному десятилітті багато професій і посад зникне, а ті, що залишаться – видозміниться через роботизацію процесів.

Найбільш затребуваними будуть професії, пов’язані з креативом, комунікаціями, творчістю, емоціями, прийняттям рішень. Сфера ІТ проникне у всі сфери економіки, зросте попит на мультифункціонального працівника. Також зростатиме популярність віддаленої праці та гнучкий графік робіт.

Це перше дослідження  проведене Центром «Розвиток КСВ» та експертної платформи Career Hub. Воно було спрямоване на переоцінку всієї системи навчання та кар'єрного консультування в Україні, зачепило школи, професійно-технічні заклади та університети . Результати показали, що неформальна освіта ставатиме дедалі популярнішою, бо молодь цінуватиме гнучкість і можливість навчатися у стислі терміни.

Будь-які раптові зміни - це шок. Але у нас є час, аби підготуватися до них.

Дослідження  визначило тренди майбутнього, які вплинуть на ринок роботи 2030.  Якою  буде робота -2030 можна подивитись на виставці «Future of Work» в Києві, а з вересня - у Одесі.

За матеріалами сайту socportal.info