05 01

Оскільки температура в центральній і південній частині Іспанії в липні і серпні досягає +40°C, уряд вжив заходів щодо захисту робітників.

Міністерство праці Іспанії почало розсилку листів 137 тисячам компаній в країні з попередженням: якщо співробітники будуть знаходитися в умовах, які можуть викликати тепловий удар, без необхідного захисту, наймачам загрожує штраф от 2000 до 820 000 євро.

Міністр праці Іоланда Діас пояснила, що приводом для прийняття такого рішення послужила трагічна смерть збирача фруктів в провінції Мурсія на південному сході Іспанії, який помер від теплового удару, пропрацювавши під сонцем цілий день при +45°C.

У 2019 Інспекція праці Іспанії зареєструвала понад 100 випадків теплового удару і пов'язаних з ним нещасних випадків на виробництві. Найчастіше подібні події відбуваються в будівництві та сільському господарстві.

Тепер інспекції праці Іспанії в літній період будуть приділяти пріоритетну увагу скаргам, пов'язаним з тепловими ударами, і зосередять увагу на підприємствах, де часто використовують працю незареєстрованих мігрантів і робітників без контрактів.

Інспектори праці звертатимуть увагу на фактори ризику отримання теплового удару - тривалість роботи на відкритому повітрі, відстані від джерел питної води або місць, де проводять кондиціонування повітря, а також на інтенсивність самої роботи.

Крім того, інспекції праці стежитимуть за тим, щоб компанії забезпечували своїх працівників робочим одягом, який захищає від сонця, кремом від пошкоджень шкіри, питною водою і рідиною для зволоження шкіри.

За матеріалами сайту профспілки гірників та металургів http://pmguinfo.dp.ua/mir/4795-v-ispaniji-pochali-borotbu-z-teplovimi-udarami-na-robochomu-mistsi