4 8 1

У зв’язку з невиплатою заробітної плати за квітень – липень поточного року, яка становить понад 280 млн. грн. та постійним ігноруванням державними органами влади шахтарських питань, 4 серпня відбулася акція протесту шахтарів ДП "Львіввугілля".

Шахтарів змусило вдатися до таких дій бездіяльність державних органів влади щодо погашення заборгованості по заробітній платі. Близько 200 працівників шахт прибули під стіни Львівської обласної державної адміністрації. Шахтарі вимагають зустрічі з очільником виконавчої влади Львівщини Максимом Козицьким.Під грюкіт шахтарських касак та скандування гасла « Зарплату!» до гірників вийшов перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Андрій Годик, котрий розповів про дії Львівської обласної державної адміністрації в межах своєї компетенції щодо врегулювання питання по заборгованості із заробітної плати гірників.

Голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин у своєму виступі наголосив на тому, що напередодні професійного свята Дня шахтаря шахтарі та їх сім'ї залишилися без грошей, а попереду 1 вересня , і дітей потрібно не тільки нагодувати , а ще і зібрати до школи. Тому люди вимушені вдатися до таких дій, адже неодноразові звернення до державних органів влади всіх рівнів залишаються без належного реагування. Враховуючи соціальну напругу в трудових колективах було прийнято рішення про направлення вимог страйкуючих гірників до голови Львівської обласної державної адміністрації Козицького М. З.

Також було озвучено позицію гірників. Зокрема, у разі невиплати хоча б половин заборгованості по заробітній платі до 11 серпня, то 13 серпня гірники заблокують будівлі Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради. Якщо і в цьому випадку шахтарів не буде почуто,то буде проведено всеукраїнську акцію протесту в м. Києві до 30-річчя Незалежності шляхом перекриття вулиці Хрещатик.

Обговорення шахтарських проблем профспілкові лідери та керівництво ДП «Львіввугілля» продовжили вже у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації. Представники шахтарських колективів вимагають організації зустрічі з очільниками вищих органів влади.

За матеріалами сайту профспілки вугілної промисловості України http://www.prupu.org/news/23406/