Richard Trumka 1 

На 73-му році життя перестало битися серце Голови Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок Річарда Трамки.

Він пройшов  славетний шлях професійного зростання від пенсильванського шахтаря до Голови 12,5-мільйонного профцентру країни – загальновідомого у світі національного профцентру.

Добре знаний не лише у профспілковому русі США, а й на міжнародному рівні, займав найвищі посади у Міжнародній конфедерації профспілок та Профспілковому консультативному комітеті при Організації економічного співробітництва та розвитку.  Протягом усього свого життя Річард Трамка невпинно відстоював права трудящих, ідеї демократії, рівності та справедливості. Завдяки і його особистим зусиллям були нещодавно законодавчо посилені права профспілок та працівників на об’єднання.

У 2017 році від імені Федерації профспілок України Голова ФПУ Григорій Осовий – почесний гість з’їзду АФП-КВП у м. Сент-Луісі (штат Міссурі, США) вітав Річарда Трамку з черговим (вчетверте) обранням Головою цього авторитетного у світі профспілкового об’єднання.

ФПУ тривалий час плідно  співпрацює з Представництвом АФП-КВП в Україні.

Голова ФПУ Григорій Осовий від її імені висловив співчуття рідним, колегам і Американській федерації праці – Конгресу виробничих профспілок та всім тим, хто знав цю мудру, з багатим життєвим досвідом людину, яка не боялася брати на себе відповідальність і завжди була готова прийти на допомогу іншим.

Прес-центр Федерації профспілок України