20210810 143958

Керівництво  ФПУ провело  робочу зустріч з новообраною головою Полтавської обласної ради профспілок Богуш Іриною Василівною з метою обговорити найбільш важливі і актуальні питання діяльності обласної профспілкової організації.

        У ході зустрічі було відзначено як позитив, що протягом останніх чотирьох місяців після обрання головою Богуш І.В., їй разом з колективом вдалося розширити профспілкове членство і включити до складу обласної організації декілька нових профорганізацій. Підписано меморандуми про співробітництво із Національною службою посередництва і примирення та Регіональним центром з надання безоплатної первинної правової допомоги у Полтавській області. Тепер члени профспілок мають право прийти і отримати безкоштовно юридичну консультацію.

       Голова ФПУ Григорій Осовий відзначив, що ФПУ також активно співпрацює із НСПП і національним центром правової допомоги, і така співпраця повинна поширюватися на всі регіони. Дійсно, це є додатковий ресурс,  який в умовах обмеження профспілкових ресурсів розширює можливості надання правової допомоги.

Інше актуальне питання, яке обговорювалося, - це підписання облпрофрадою угод про співпрацю з територіальними громадами. Таке співробітництво передбачає не лише збереження, а й створення нових профспілкових організацій, які б  представляли окремі категорії працівників, які не мають такого представництва у територіальних  громадах. У свою чергу, це створює і додаткові стимули для обласних профорганізацій у складі облпрофради, працювати над мотивацією профспілкового членства і розширення власної структури.

Як і у будь-якого територіального профоб’єднання у облпрофради є проблеми, які були порушені під час зустрічі. Але вони специфічні тим, що, як відомо, за рішенням суду майно обласного профоб’єднання було визнано державною власністю, і ті дії, які проводилися за участю ФПУ, профспілкових активістів із Полтавської області у м.Києві і на місцях, не призвели до бажаного результату, і рішенням суду Будинок профспілок у Полтаві визнаний за прокуратурою. І сьогодні профспілки області знаходяться у пошуках місця притулку для своєї роботи. Є різні варіанти стосовно оренди приміщення, але потрібно все порахувати, тому що профспілки області об’єктивно втратили надходження, і чітко визначити власні спроможності.

  І тим не менше, зазначив голова ФПУ, є бачення декількох варіантів вирішення цього питання, які будуть опрацьовані за участі заступників Голови ФПУ Володимира Саєнка і Євгена Драп’ятого, які брали участь у спільній розмові. При цьому ФПУ і ЗАТ «Укрпрофтур» на виконання рішення Президії ФПУ, в критичній ситуації підставлять плече полтавцям, якщо інших варіантів не віднайдеться стосовно розміщення Полтавської обласної ради профспілок. Мова йшла, щоб на базі «Полтаватурист» віднайти площі для розміщення членської організацію ФПУ.

І.В. Богуш також поінформувала, що облпрофрада успішно працює над скороченням існуючих боргових зобов’язань і постійно ведеться пошук додаткових ресурсних можливостей на її утримання.  

  Прес-центр Федерації профспілок України