11 02

У  Німеччині страйкують залізничники. Дводенну акцію підтримали 95% членів профспілки машиністів Deutsche Bahn. Уже ввечері у вівторок було обмежено роботу вантажного транспорту, в ніч на середу - пасажирського. У червні керівництво держконцерну відмовилося виплатити співробітникам у зв'язку з пандемією одноразові бонуси в розмірі 600 євро, а також підвищити зарплати на 3,2% вже до 2022 року.

«Машиністам і кондукторам не потрібен цей страйк, але керівництво саме його спровокувало. Вони ставлять нас в безвихідне становище та намагаються виставити нас жадібними і такими, що не виконують свою роботу», - заявляє голова профспілки німецьких залізничників і машиністів GDL Клаус Везельський.

У керівництві відзначають, що до поліпшення умов праці готові, але дещо пізніше - до березня 2023-го року. «Ми розходимося в думках щодо термінів. Але мова йде про типові питаннях, питаннях зарплати, які повинні обговорюватися за столом переговорів, де йде пошук рішень, знаходяться компроміси. А саме цього досі не бажають в профспілці», - зазначає директор Deutsche Bahn по кадрам Мартін Зайлер.

У Німеччині період відпусток, і страйк загрожує серйозно порушити плани тисяч німців. Залізничників критикують за занадто пізно озвучене рішення: про страйк стало відомо всього за кілька годин до його початку.

У Міністерстві транспорту ФРН закликають залізничників до солідарності після важкого періоду пандемійного простою: в минулому році втрати компанії склали 5,7 мільярда євро.

Профспілка металургів і гірників - за матеріалами сайту https://metallurgprom.org