20150102 074024

Відбулося урочисте засідання президії Чернівецької обласної ради професійних спілок, присвячене 30-й річниці Незалежності України.

Учасники урочистого засідання спільно виконали Державний Гімн України. З короткою вітальною промовою виступив голова облпрофради Володимир Барабах, який наголосив, що обласне профоб’єднання, його членські організації, діючи у співпраці з соціальними партнерами, іншими територіальними об’єднаннями ФПУ, послідовно і принципово відстоюють право людей на гідну працю та соціальний захист. І ця місія профспілок у процесі їх трудової діяльності, підкреслив голова облпрофради, залишається незмінною.

З нагоди ювілею Української Держави групу профспілкових активістів було відзначено Подякою голови обласної ради профспілок, яку Володимир Барабах вручив голові обласної організації профспілки працівників культури Василю Кошману, заступнику голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки Ганні Поштар, заступнику голови обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Ярославу Фенку, голові профкому ПАТ ЕК “Чернівціобленерго” Марії Прокопець, завідувачу відділом з питань захисту соціально-економічних та духовних інтересів працюючих облпрофради Михайлу Лєнькову.

У рамках урочистого засідання відбулося укладення Угоди про співпрацю між Управлінням Держпраці у Чернівецькій області та Чернівецькою обласною радою профспілок на черговий період. Документ скріпили своїми підписами начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак та голова облпрофради Володимир Барабах, які наголосили на подальшу активізацію вже існуючих, закладених попередньою угодою, плідних конструктивних взаємин і партнерської співпраці між обома структурами, спрямованих передусім на об’єднання зусиль щодо забезпечення конституційних прав громадян на належні, безпечні та здорові умови праці, додержанням законодавства у сфері охорони та оплати праці, дотримання роботодавцями  прав і гарантій застрахованих осіб, постраждалих на виробництві.

20150102 055243

Михайло Лєньков, завідувач відділом з питань захисту соціально-економічних та духовних інтересів працюючих Чернівецької обласної ради профспілок