10 01

Голова ПО ПМГУ МК «АЗОВСТАЛЬ» Ю.Дорошенко від імені працівників - членів первинної організації ПМГУ на комбінаті направив Голові Верховної Ради України Д.Разумкову, головам фракцій ВР, народним депутатам України звернення з вимогою повернути антитрудові законопроєкти №5371 та №5388 на розгляд Національної тристоронньої ради при Президентові України.

Профспілковий лідер азовсталівців впевнений, що положення цих законопроєктів суперечать Конституції України, Конвенціям МОП, що регулюють соціально-трудові відносини, та призведуть до нівелювання ролі профспілок як законних представників людей праці.

«Результатом запровадження зазначених законопроєктів, - йдеться у зверненні, - стане подальше зростання безробіття та трудової міграції, запровадження повного диктату роботодавця по відношенню до працівника, усунення профспілок від захисту працюючої людини, що зруйнує і так хиткий баланс інтересів сторін трудових відносин».

Металурги впевнені, що діалог працівників, їхніх профспілкових представників, роботодавців та органів виконавчої влади й місцевого самоврядування через пошук компромісу має забезпечувати досягнення максимального результату і суспільної злагоди.

Лист Голови ПО ПМГУ МК «АЗОВСТАЛЬ» Ю.Дорошенка

Профспілка металургів і гірників України