1631525769 onlain narada 27 of 37

13 вересня 2021 року відбулася нарада голів обласних, Київської міської організацій Профспілки працівників освіти і науки України в режимі відеоконференції у програмі ZOOM.

Відкриваючи роботу президії Голова Профспілки Георгій Труханов наголосив, що новий навчальний рік розпочався досить активно і уже маємо ряд питань, які потрібно тримати на контролі як у областях, так і на найвищому рівні.

Голова організації поінформував про те, що ЦК Профспілки бере участь у обговоренні проєкту Державного бюджету України на 2022 рік, моніторить ситуацію з фінансуванням закладів вищої освіти та відстоюватиме трудові права спілчан у цьому зв’язку.

На обговорення колег було винесено питання стану виплати заробітної плати працівникам установ і закладів освіти, стипендіального забезпечення та ймовірного скорочення кількості стипендіатів на фоні підняття стипендій, яке нещодавно анонсував Уряд і ряд інших внутрішньоспілкових питань.

До дискусії активно підключилися колеги з Львівської, Вінницької, Івано-Франківської, Черкаської, Одеської обласних та Київської міської організації Профспілки – пропонуючи різні шляхи координації спільних дій у справі захисту соціально-економічних прав працівників галузі та студентської молоді. 

За матеріалами профспілки працівників освіти і науки України https://pon.org.ua/novyny/8973-onlayn-narada-golv-oblasnih-organzacy-profsplki.html

1631526227 onlain narada 2 of 37