15 01

Юрисконсульт первинної організації ПМГУ, що діє на Криворізькому залізорудному комбінаті, Юрій Тканов повідомив добру новину. Вчора (14 вересня) Апеляційний суд Дніпропетровської області виніс справедливе рішення на користь працівників Криворізького залізорудного комбінату, які брали участь в акціях протесту у вересні-жовтні 2020 року. Нагадаємо, що підземні протести тоді загалом тривали 44 дні – до 15 жовтня.

«Апеляційну скаргу адміністрації АТ «Криворізький залізорудний комбінат» залишити без задоволення. … Ухвалити в цій частині нове рішення про відмову в задоволенні зазначених позовних вимог…» - вказано у рішенні суду.

Після згаданих подій адміністрація підприємства позивалася до суду на учасників акції протесту. У позовних вимогах просила визнати дії працівників неправомірними. Звинувачувала в тому, що страйк у гірничих виробках шахт «Октябрська» та «Родіна» АТ «КЗРК» робітники проводили без дотримання встановленого законом порядку - у небезпечних підземних умовах, після закінчення робочого дня (зміни).

Суд першої інстанції (Жовтневий районний у місті Кривому Розі) виніс рішення 7 травня 2021року на користь адміністрації. Саме це рішення і було оскаржене в Апеляційному суді Дніпропетровської області. Від нашої Профспілки у судових слуханнях всіх інстанцій приймав участь юрисконсульт первинки ПМГУ, яка діє на комбінаті, Юрій Тканов. Допомогу у підготовці процесуальних документів здійснював правовий інспектор праці ПМГУ Володимир Пророк.

Профспілка металургів і гірників України