111111 005

Круглий стіл мав назву «Використання сучасних засобів комунікації для покращення правозахисної роботи та пропаганди правових знань членів профспілок»

 В засіданні взяли участь представники:

Þ    Федерації профспілок України;

Þ    членських організацій ФПО;

Þ    Управління Держпраці у Вінницькій  області;

Þ    Відділення Національної служби посередництва та примирення у Вінницькій області;

Þ    фахівці в галузі права.

 На засіданні ”круглого столу” була підписано Угоду між  Федерацією профспілок Вінницької області і  Управлінням Держпраці у  Вінницькій області про взаємодію у здійсненні державного нагляду і громадського контролю за додержанням законодавства про працю та охорону праці   на 2021 – 2026 роки.

 Також керівник відділення Національної служби посередництва та примирення у Вінницькій області Богдан Мусієнко вручив  Голові Федерації профспілок області  Миколі Колеснику Свідоцтво про репрезентативність  Федерації профспілок області, яка в чергове її підтвердила  на  територіальному рівні.

Відкрив та вів засідання Голова Федерації профспілок області –  Микола Колесник,  який зазначив, що  інформаційні технології, увійшовши в життя кожного з нас, сприяють суттєвим, якісним змінам у всіх сферах діяльності.

Важко сьогодні переоцінити значення інформатики, ІТ-технологій та всіх видів діяльності, пов’язаних з використанням інтернету і соціальних мереж. Вони надають сучасній людині необмежені можливості доступу до інформації, самовдосконалення і самоосвіти

В сучасних викликах своєчасне реагування на зміни в законодавстві для профспілок є досить актуальним. Своєчасна правороз’яснювальна робота є запорукою  розвитку профспілок та сильною стороною мотивації бути членом профспілок.

В обговорені виступили:

Шевчук Вадим Олександрович - головний правовий інспектор праці   апарату ФПО;

Сидоряк Ірина Георгіївна - заступник керівника департаменту правового захисту - заступник  головного правового інспектора праці апарату ФПУ;

Мусієнко Богдан Юрійович - начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області;

Боковець Володимир Андрійович - перший заступник начальника  управління Держпраці у Вінницькій області;

Гаєв Сергій Олександрович - заступник начальника  управління Держпраці у Вінницькій області;

Олійник Андрій Михайлович  - адвокат.

 Під час обговорення сторони дійшли висновку, що соцмережі – ефективний інструмент впливу на свідомість мас, тож ігнорувати їх у сучасному світі вже неможливо. 

 По завершенню роботи “круглого столу”  були ухвалені Рекомендації.

111111 011

 Пресцентр Федерації профспілок України