20210920 142004

Федерація профспілок України у зв’язку з новим політичним сезоном активізувала зустрічі з представниками профспілок у Верховній Раді України.

Керівництво та фахівці ФПУ 20 вересня обговорили найбільш важливі та чутливі для людей питання з народним депутатом України Сергієм Рудиком. 

Перш за все, питання пов’язане із зростанням тарифів на газ для населення і промисловості. На думку фахівців ФПУ його вирішення лежить у площині забезпечення споживачів газом вітчизняного видобутку, щоб стримати зростання комунальних тарифів і цін на продукти харчування і товарів першої необхідності та запропонувати прийнятний рівень ціни на газ для вітчизняних товаровиробників. 

Відбувся обмін думками щодо законопроектів, які найближчим часом будуть розглядатися народними депутатами України, зокрема по дерегуляції трудових відносин, соціального захисту прав працівників, роботи фондів соціального страхування. Особливу увагу було приділено антитрудовим і антипрофспілковим законопроектам, які провладна більшість збирається протягти через парламент.

20210920 1419230

Представники ФПУ надали своєму представнику в парламенті експертні висновки, зробили аналітичну оцінку, зафіксували позицію щодо таких законодавчих ініціатив, яка підтримується Спільним представництвом органом профспілок. Зроблено акцент на необхідності використати в обстоюванні прав працівників і профспілок  парламентську  трибуну, щоб  донести до широкого загалу  профспілкову позицію щодо неприйнятності запропонованих владою антипрофспілкових, трудових і соціального страхування законопроектів.

Сергія Рудика було поінформовано про Всеукраїнську акцію протесту профспілок, яка відбудеться 7 жовтня у  м. Києві та пройде в усіх регіонах України.

20210920 142649

Пресцентр Федерації профспілок України