20210921 081537

Керівництво Федерації профспілок України 21 вересня провело робочу зустріч з представником профспілок у парламенті від фракції БЮТ народним депутатом України Вадимом Івченком.

20210921 081833

Під час зустрічі обговорено низку актуальних питань пов’язаних з законотворчим процесом. Внесення на розгляд парламенту антипрофспілкових, антитрудових законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин» (реєстр. № 5388), основною метою якого визначена лібералізація трудових відносин, зменшення контролю держави над веденням бізнесу в Україні. При цьому проектом нівелюється баланс прав та інтересів між роботодавцем та працівником, значні переваги набуває роботодавець, тоді як права працівників будуть суттєво обмежені.

 А також законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ефективності використання коштів соціального страхування», (реєстр. № 2743), який спрямований на порушення фінансової стабільності системи загальнообов’язкового державного соціального страхування. Намагання централізувати та зосередити в одному державному бюджеті всі кошти та управляти ними фактично одноособово державною стороною, що може призвести до зловживань з боку державних органів, порушення прав застрахованих осіб і не виконання зобов’язання держави.

20210921 081618

Голова Спільного представницького органу профспілок, голова ФПУ Григорій Осовий, у розмові з представником профспілок у парламенті наголосив, що профспілкові пропозиції щодо згаданих законопроектів не знайшли відображення в текстах документів, тому СПО наполягає на їх поверненні на майданчик Національної тристоронньої соціально-економічної ради, яку нещодавно перезавантажив глава держави для доопрацювання.

В.Івченко, вислухавши профспілковців, з розумінням поставився до проблем, порушених у ході розмови, окреслив можливий алгоритм подальших дій. І запевнив керівництво ФПУ, що оприлюднить профспілкову позицію щодо згаданих законопроектів у секретаріаті фракції  і парламентській залі.

 Пресцентр Федерації профспілок України