20191226 084012

У Києві 21 вересня відбулася Міжнародна конференція  «Подальший розвиток соціального діалогу як ключовий момент європейської інтеграції» за підтримки Фонду Фрідріха Еберта.

Із підписанням Угоди про асоціацію з ЄС Україна висловила намір щодо побудови подібної до європейської соціальної моделі й подальшого розвитку соціального діалогу. На цих позиціях знаходяться і українські профспілки, які брали активну участь у підготовці Закону України «Про соціальний діалог».

Мета сьогоднішнього форуму привернути увагу влади і громадянського суспільства до побудови в Україні дієвого європейського соціального діалогу та  з боку всіх учасників. Пошуку шляхів його інституціалізації на галузевому рівні та рішень для різних політичних викликів.

Учасників привітали німецькі колеги Марсель Рьотінг, директор Представництва Фонду ім. Еберта в Україні та Андреа Налес, спеціальна консультантка Європейської комісії з питань соціального діалогу.

20191226 090104

У форматі круглого столу виступили представники держави, роботодавців і профспілок. Позицію Уряду щодо стану соціального діалогу презентував Ігор Дедюра, заступник Міністра економіки України, позицію роботодавців – Анатолій Кінах, голова НТСЕР, голова УССП і Руслан Іллічов, Генеральний директор ФРУ. Профспілкову позицію презентували Співголова НТСЄР, голова СПО і ФПУ Григорій Осовий, який у своєму виступі зробив вичерпний аналіз стану соціального діалогу в країні та запропонував шляхи вдосконалення соціального діалогу, підвищення його ефективності та результативності на всіх рівнях та протидії політичним впливам, Петро Тулей, заступник голови КВПУ.

20191226 092812

Під час Панельній дискусії виступив Олександр Шубін, заступник голови ФПУ з презентацією підготовленого спільного з представниками роботодавців Позиційного документу, який містить звернення до сторони держави з переліком першочергових завдань, які потрібно всім разом зробити для підвищення ефективності соціального діалогу в Україні.

20191226 084108


Виступ голови Федерації профспілок України Григорія Осового

 20191226 082744

Пресцентр Федерації профспілок України