IMG f5441935f9d7ddc9788e5fbc3a7d700a 1

20 вересня 2021 року відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» рішенням Національної служби посередництва і примирення Професійну спілку працівників культури України в черговий раз визнано репрезентативною.

Комісією НСПП прийнято рішення – визнати Професійну спілку працівників культури України такою, що підтвердила репрезентативність на галузевому рівні для участі у колективних переговорах з укладення галузевих (міжгалузевих) угод та для делегування представників до органів соціального діалогу на відповідному рівні.

У рішенні НСПП № 017/21-00-П від 20.09.2021 року зазначено, що питома вага кількості членів Профспілки працівників культури України у загальній чисельності працівників, зайнятих у відповідних видах економічної діяльності, складає 72,8 відсотка.

Згідно даного рішення, Профспілкою отримано Свідоцтво про підтвердження репрезентативності на галузевому рівні, яку урочисто вручено голові Профспілці працівників культури України  Людмилі Перелигіній. Необхідну інформацію внесено до «Реєстру профспілок, які пройшли оцінку відповідності критеріям репрезентативності на національному та галузевому рівнях» та розміщено на офіційному веб-сайті Національної служби посередництва і примирення.

Слід зазначити, що відповідно до Статуту, Профспілка працівників культури України є Всеукраїнською, добровільною, неприбутковою громадською, самоврядною організацією (профспілкою), яка обʼєднує громадян – працівників підприємств, організацій, установ та закладів культури і мистецтв, творчих спілок, поліграфії та засобів масової інформації, фізичної культури і спорту, туризму, студентів та учнів навчальних закладів галузей культури, пенсіонерів та осіб, що виявили бажання вступити в Профспілку, незалежно від сфери їхньої діяльності, за рішенням профспілкових зборів.

Тож, вчергове підтверджено репрезентативність Професійної спілки працівників культури України, що дає їй право розпочати переговорний процес для укладення галузевих угод на наступний період.

 свідоцтво про репрезентативність

Прес-центр ФПУ,

Профспілка працівників культури України