247795144 4422284244546023 8830084576609464350 n

Делегація ФПУ з 29 вересня по 5 жовтня ц.р. із робочою поїздкою перебувала в Об’єднаних Арабських Еміратах на відкритті всесвітньої виставки EXPO-2020.

Результати поїздки прокоментував заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

Головною задачею поїздки була популяризація нашої країни через виставковий павільйон як туристично привабливої для країн Перської затоки – Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну та ін.

Літній туристичний бум в Україні змусив ФПУ, як власника туристичних і санаторно-курортних об’єктів, вивчити попит і потреби туристів з країн Близького сходу та Перської затоки,  та спробувати його задовольнити.

За сприяння МЗС, Посольства України в ОАЕ, Міністерства економіки України, відбулась презентація туристичного і санаторно-курортного потенціалу України,зокрема ПрАТ «Укрпрофоздоровниці» і ПрАТ «Укпрофтур», «Укркурортсервісу», що зацікавило присутніх на цих заходах заступника міністра зовнішньої торгівлі, гостей павільйону, представників павільйонів країн близького Сходу.

247559414 4422283977879383 1795406066882145412 n

Ми провели ряд зустрічей. Одна з них з підприємцем Якубом Муса Абдуллою, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса як засновник понад 270 компаній на Близькому Сході, є власником Bu Abdullah Group, яка є лідером в будівництві, нерухомості, торгівлі, інвестиціях, виробництві, тому членам нашої делегації – головам галузевих і територіальних профспілок було цікаво і корисно поспілкуватись про можливі варіанти співпраці.

244752067 4422280137879767 1106755137608104583 n

Щодо виставки. Участь України у ній – це вже досягнення. Не підлягає сумніву той факт, що залучивши досвід 73-х галузевих і територіальних профспілок України до організації заходу він би був набагато змістовнішим і ефективнішим.

Экспо 2

Слідами наших перемовин протягом найближчого часу до України приїдуть керівники найбільших туристичних фірм країн ринку GCC та журналісти в так звані Fam-tour. А також будуть розглянуті пропозиції внесені керівниками членських організацій ФПУ під час перемовин для організації подальшої співпраці.

247587584 4422285504545897 1449580063608212849 n

Довідково:  Всесвітня виставка проходить раз на 5 років і за її проведення борються всі країни світу. Проведення EXPO-2020 виграли ОАЕ. Вони збудували виставковий павільйон площею 4 кв.км. з досконалою інфраструктурою станцією надземного метро, торговельним центром, житловими, логістичними та готельними об’єктами, об’єктами харчування, створили 277 000 нових робочих місць. Це найбільш масштабний та найкоштовніший захід за 100 років історії EXPOв ньому беруть участь 190 країн і вкладено понад 44 млрд. дол. США. Виставку має відвідати 25 млн. гостей.

Пресцентр ФПУ