20211020 151214

Відбулося засідання парламентського Комітету з питань інтеграції України до ЄС, під головуванням Іванни Климпуш-Цинцадзе

Нас цікавив законопроєкт № 4390 про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (щодо забезпечення діяльності професійних спілок).

Документ пропонує змінити положення законодавства щодо державної реєстрації профспілок, їхніх організацій та об’єднань профспілок. А саме в частині щодо затвердження підписів керівників порфспілкових організацій і  керівників профспілкових об’єднань.

За результатами правового аналізу проекту Закону щодо його відповідності acquis ЄС та Угоді про асоціацію було зазначено, що запропонована законопроектом редакція нової статті 19-1 Законпроекту
щодо документів, що подаються заявником для
державної реєстрації організації профспілки, що діє на підставі установчого
документу (статуту) профспілки, до якої вони входять кореспондується з
положеннями пунктів 8, 10 преамбули та статей 14, 16 Директиви 2017/1132,
в яких зазначено про відомості, що мають бути обов’язково оприлюдненими.

І в результаті дискусії цей законопроект за авторством представників ФПУ в парламенті Вадима Івченка та Сергія Рудика було підтримано  Комітетом. Він дав йому позитивну оцінку та зробив головний висновок, що законопроєкт не суперечить міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції.

Комітет рекомендувуав законопроект для внесення на розгляд Верховної ради України.

Пресцентр ФПУ