Meeting with the Ukraine Ambassador

25 жовтня 2021 року відбулася робоча зустріч лідера Ізраїльської профспілки будівельників Іцхака Мояля із українським послом в Державі Ізраїль Євгеном Корнійчуком,   з метою доведення до відома посла солідарної підтримки Ізраїльською профспілкою вимог українського профспілкового руху в боротьбі з урядовими ініціативами погіршення трудового та профспілкового законодавства.

 У листі до Голови Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України  Василя Андреєва лідер Ізраїльської профспілки будівельників Іцхак Мояль повідомив, що під час зустрічі  з українським послом обидва засвідчили свої зобов'язання працювати над забезпеченням дотримання прав українських працівників в Ізраїлі, а саме їх права на безкоштовні юридичні консультації та створення страйкових комітетів. А також забезпечення їх права у відповідності до галузевої угоди, яка була нещодавно подовжена, в якій офіційно зайнятим будівельникам на Ізраїльських будмайданчиках, у т.ч. українцям, передбачено належні умови праці. Окрім того, підтвердили свою солідарність з боротьбою українських профспілок проти урядового плану зі зміни трудового та профспілкового законодавства, стверджуючи що такі зміни порушують права працівників.

 Ізраїльська профспілка будівельників закликала Уряд України прислухатися до таких вимог:

 1. Відкликати більше двох десятків антитрудових та антипрофспілкових законопроектів, поданих до Українського парламенту.

2. Дотримуватися конституційних прав працівників на гідну заробітну плату, зайнятість, охорону здоров'я, безпечні умови праці. 

3. Виділити достатні бюджетні ресурси для зниження рівня бідності та подолання нерівності в оплаті праці. 

4. Погасити заборгованість по заробітній платі у сумі більше 3 млрд. грн. перед 140 тис. працівників, запровадити Гарантійний фонд для працівників на випадок банкрутства підприємства. 

5. Забезпечити конституційне право працівників на якісну освіту та медичні послуги, право молодих людей, особливо випускників закладів освіти, на гарантовану зайнятість. 

 Ми сподіваємося, що Посол України передасть наше повідомлення солідарної підтримки Уряду України, а також що інші профспілки теж зустрінуться з паном Послом, щоб виразити свою солідарність з вами у вашій боротьбі, зазначив у листі Іцхак Мояль.

Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв подякував лідеру Ізраїльськоїпрофспілки будівельників Іцхаку Моялю за солідарну підтримку та зустріч із українською дипмісією. "Така зустріч надзвичайно важлива дляпродовження дій профспілок щодо захисту трудових й профспілкових прав в Україні, які вилились в протест 7 жовтня 2021 року в Києві. Лишеспільними зусиллями можливо спонукати Уряд до соціального діалогу та реформ на благо людей праці", - зазначив у листі-відповіді головаПрофспілки будівельників України.

 Пресцентр Федерації профспілок України