ВИН1 

27 жовтня 2021 року в рамках Днів Федерації профспілок Вінницької області в районах відбувся семінар з профспілковим активом Тульчинської міської територіальної громади.  

В семінарі взяли участь: Голова Федерації профспілок Вінницької області Микола Колесник,  Перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури Тетяна Побережна, заступник голови Тульчинської міської ради Алла Поваляєва, голова Вінницької організації профспілки працівників Укрпошти Віктор Маліночка, головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук, голови райкомів, первинних профспілкових організацій різних галузей Тульчинської територіальної громади.

Відкрив та вів семінар Голова Федерації профспілок області Микола Колесник, який виступив з інформацією ”Про загрози лібералізації трудових відносин в країні та позицію профспілок з цього питання”, а також поінформував присутніх про роботу Федерації профспілок області та завдання на найближчий період.

З інформацією ”Перспективи та виклики для профспілкових організацій в сучасних умовах” виступила Тетяна Побережна - Перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури.

Головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук дав фахові роз’яснення присутнім щодо актуальних питань трудового законодавства. 

Учасники семінару обмінялися думками та проблемними питаннями стосовно подальших дій профспілок в сучасних умовах.

ВИН

 В ході семінару постало питання про створення Координаційної ради голів та представників організацій профспілок в територіальній громаді. Учасники семінару перейшли в режим установчих зборів. Було прийнято рішення про створення Координаційної ради профспілкових організацій Тульчинської міської територіальної громади. Головою обрано Любов Котляр - голову райкому профспілки працівників державних установ, заступниками - Валентину Чухно - голову міськкому профспілки працівників культури та Валентину Бринзевич - голову профкому, менеджера Центру поштового звязку. Анастасію Стовбчату - голову районної організації профспілки працівників освіти і науки обрано секретарем Координаційної ради.

 На завершення зборів, відповідно до попередніх домовленостей, Головою Федерації профспілок Вінницької області Миколою Колесником та заступником голови Тульчинської міської ради Аллою Поваляєвою                      було підписано Меморандум про співпрацю між Федерацією професійних спілок Вінницької області та Тульчинською міською територіальною громадою Тульчинського району Вінницької області.

Федерації профспілок Вінницької області