Лайков

27 жовтня відбулася зустріч Голови Об’єднання профспілок Харківської області Сергія Тесленка та начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області Сергія Лайкова, який вручив Голові ОПХО свідоцтво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Сергій Анатолійович відзначив, що діалог між профспілками як представниками працівників, роботодавцями та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування має відбуватися в межах закону і бути максимально плідним. Діалог здійснюється з метою з'ясування позицій, досягнення домовленостей, пошуку компромісу і прийняття спільних рішень щодо соціально-економічних і трудових питань.

Працівники мають знати - що діяльність профспілок спрямована на захист їхніх прав і підвищення гарантій їх виконання. А діяльність усіх соціальних партнерів має бути спрямована на досягнення суспільної злагоди та взаємодії.

Олесь Леміщенко