емблема

28-29 жовтня відбулося засідання Європейського регіонального комітету Інтернаціоналу будівельників та деревообробників, членською організацією якої є Профспілка будівельників України.

Одним із найважливіших питань засідання стало прийняття резолюції по Україні, а саме щодо підтримки боротьби профспілок проти реформ законодавства, спрямованих на погіршення становища трудящих.

Василь Андреєв, Голова Профспілки будівельників, закликав членські організації Інтернаціоналу підтримати трудящих в Україні, висловити рішучий протест проти введення нових антитрудових та антипрофспілкових законопроєктів, та закликати Уряд України дотримуватися міжнародних зобов’язань і припинити спроби підірвати трудові права, охорону здоров'я та безпеку та профспілки в країні.

Учасники засідання проголосували за підтримку резолюції, зокрема прийняли такі рішення: виразити солідарну підтримку будівельникам і деревообробникам, усім працівникам в Україні в їх боротьбі проти посягань на працю, безпеку праці та права профспілок;закликати Україну як державу невідкладно зняти з порядку денного Парламенту всі законопроекти та діяти у повній відповідності з міжнародними трудовими конвенціями та зобов'язаннями, які ратифіковані Україною; наполегливо закликати Уряд України негайно вжити заходів та забезпечити ліквідацію заборгованості із заробітної плати тисячам працівників країни; підтримати вимоги українських профспілок щодо гідної праці, справедливої ​​оплати праці, зареєстрованої зайнятості (особливо для молоді, яка переходить з навчання на роботу), а також змістовного соціального захисту, безпечних і здорових умов праці, якісної освіти та медичних послуг.

Профспілки України вдячні за солідарну міжнародну підтримку Інтернаціоналу будівельників та деревообробників!

Профспілка працівників будівництва  і промбудматеріалів України