ХМЕЛЬ
Голова Федерації профспілок Хмельницької області Олег Сковородніков взяв участь у засіданні робочої групи щодо зниження рівня незадекларованої праці в області, під час якого проаналізовано результати роботи за 9 місяців поточного року. 
За цей час інспекційними відвідуваннями Управління з питань незадекларованої праці було охоплено 375 суб’єктів господарювання, в ході 332 заходів встановлені порушення порядку оформлення трудових відносин щодо 1144 осіб. Посадовими особами Управління Держпраці вдалося встановити факти використання праці незадекларованих працівників в галузях: оптовій та роздрібній торгівлі – 42%, переробній промисловості – 34%, готелі та ресторани – 12,5%, будівництві – 5%, сільському господарстві – 4,6%, інші – 1,9%. Довідково: за даними центру зайнятості протягом зазначеного періоду скоротилася кількість осіб, зареєстрованих безробітними (з 20 246 - до 12 806 або на 27,7 %).
Під час обговорення Голова ФП області проінформував присутніх про останні зміни в трудовому законодавстві, розповів про дії і пропозиції профспілок в сфері боротьби з незадекларованою працею, наголосивши на необхідності впровадження практичних заходів на рівні держави для покращення ситуації.
За результатами засідання напрацьовано низку узгоджених пропозицій щодо подальшої співпраці, які будуть використані при розробленні Національного плану спільних дій щодо зниження рівня не задекларованої праці на 2022 рік.
Федерація профспілок Хмельницької області