КОН2

Установча конференція учасників Академії профспілкового лідерства «Навчання протягом життя. Виклик чи потреба XXI сторіччя»  відбулася 5 листопада у столичному Будинку профспілок. Вона проходила при підтримки Міжнародної організації праці.

 Конференцію відкрили її модератор - профспілкова тренерка, викладачка Академії праці, соціальних відносин та туризму Ганна Філь, а також керівник проекту -  керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак.

Учасників заходу привітали Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий,  керівник відділу Європи і Центральної Азії Бюро МОП з питань діяльності трудящих Сергіус Гловацкас,

КОН1

 У своєму виступі Григорій Осовий наголосив на важливості постійного та ефективного навчання профспілкового активу. Час вимагає глибоких знань, оперативного та якісного реагування на виклики сучасного соціально-економічного розвитку країни, змін у трудовому законодавстві. Щоб ефективно захищати законні права та інтереси працівників профспілки мають бути озброєнні новими, більш сучасними формами та методами діяльності. А це можуть дати тільки знання, які профспілкові активісти отримують під час начання у таких проектах. Голова ФПУ побажав учасникам конференції, всім учасникам проекту, що він якомога скоріше розправив крила.     

Під час панельної дискусії «Навчання дорослих: особливості, мотиви, методи» з доповіддю «Системне навчання – сильна профспілка» виступив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий,

КОН3

Про особливості навчання дорослих людей проінформувала  перша проректорка Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ Ганна Добровольська, а про мотивацію до навчання Світлана Задорожна, викладачка Навчально-методичного-центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

З цікавою та корисною інформацією також виступили начальник відділу освіти дорослих, тренер підприємства "Навчально-методичного центру" Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Віталій Копиш, заступник голови Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України Павло Прудников, кандидат соціологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту економіки промисловості НАН України Оксана Панькова та інші спікери.

КОН

 Конференція завершилась обговоренням організаційних питань щодо проведення навчання в «Академії профспілкового лідерства».

 Пресцентр Федерації профспілок України