15 02

Уряд провінції Сінд, Пакистан, збільшив розмір мінімальної заробітної плати для некваліфікованих робітників понад підвищення, зроблене на національному рівні. Роботодавці звернулися до суду, який минулого місяця підтримав уряд провінції Сінд і ухвалив залишити рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати в силі.

Коли уряд пакистанської провінції Сінд оголосив про підвищення мінімальної заробітної плати для некваліфікованих робітників з 1 липня з 17500 пакистанських рупій (103 долари США) до 25000 пакистанських рупій (146 доларів США) на місяць, деякі організації, у тому числі Федерація роботодавців, звернулися до суду зі скаргою, звинувативши уряд провінції Сінд у спробі заробити політичні очки.

У відповідь профспілкові лідери провінції, включаючи керівництво NTUF і HBWWF, членських організацій IndustriALL, подали петицію з вимогою встановити мінімальну заробітну плату в розмірі 25000 пакистанських рупій на місяць.

Високий суд провінції Сінд розглянув справу та наголосив на тому, що він підтримує рішення уряду і залишає мінімальну ставку заробітної плати у розмірі 25000 пакистанських рупій на місяць.

Суд також ухвалив, що працюючим жінкам має виплачуватись мінімальна заробітна плата, що дорівнює заробітній платі чоловіків, які виконують роботи тієї ж категорії. Суд встановив мінімальну погодинну заробітну плату у розмірі 120 пакистанських рупій (0,7 долара США).

Генеральний секретар NTUF Насір Мансур сказав: «Якщо державні органи приймають рішення, дотримуючись конституції Пакистану та з метою забезпечення основних прав робітників, то немає причин, через які проблеми робітників не можуть бути вирішені. Постанова суду відображає потреби та права мільйонів робітників провінції».

Профспілка металургів і гірників України - за матеріалами сайту http://www.industriall-union.org