денсвободи 

21 листопада Україна  всьоме відзначає День Гідності та Свободи.

Цей день у свідомості більшості українців асоціюється з активною і виснажливою боротьбою, яка вивела на протест тисячі наших громадян не згідних з позицією влади, що не бажала почути думку народу. Гаслами революції стали – демократія, свобода та патріотизм, а революціонерами звичайні українці, доведені до відчаю цинізмом тогочасної влади.

Подіям революції передувало багаторічне нехтування правами громадян, злочинне збагачення купки можновладців за рахунок знедолення і зубожіння мільйонів, потурання корупціонерам, тіньовикам і криміналітету. Останньою крапкою у цьому переліку стала зрада політичною верхівкою курсу на євроінтеграцію, що викликало хвилю невдоволення і вивело людей на Майдан Незалежності у м.Києві. Згодом такі Євромайдани зявилися в усій Україні.

Федерація профспілок України підтримала вибір українського народу, і найбільш передової її частини – молоді, в боротьбі за європейський вибір України. Будинок профспілок став прихистком для мітингувальників, де можна було обігрітися, отримати їжу та медичну допомогу. Саме в ньому розміщувався і діяв штаб Революції Гідності.

З самого початку Федерація профспілок, її членські організації рішуче засудили дії влади, спрямовані на розгін мирного зібрання громадян – прихильників євроінтеграційного курсу України вночі 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності у м. Києві та закликали державні органи влади забезпечити безумовне дотримання правоохоронними структурами, кожним державним посадовцем конституційних норм, прав громадян на мирне зібрання, вільне і публічне висловлювання своєї думки. Адже на свободі об’єднання, на праві безперешкодних мирних зборів ґрунтується діяльність громадянського суспільства у кожній країні. У демократичному світі саме так захищаються трудові, соціальні, економічні громадянські права.

У ці дні ми вшановуємо громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, які виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. В Будинку профспілок створено Музей Революції Гідності, експозиції якого розповідають про ті буремні часи, коли народ України без перебільшення можна сказати виборював свою незалежність остаточно розриваючи пута, які залишалися від комуністичного тоталітарного режиму, його авторитарних лідерів та їх наступників. Європейский вибір став лакмусовою смужкою на зрілість нації, її здатність до консолідації, спроможність чинити організований опір захищаючи свої громадянські права.

Ці історичні події об’єднали українців навколо єдиної мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

 Святкуючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують захищати незалежність України від зовнішньої агресії.

                                                                                  Слава Україні!